Cacocciuri chini |
Carciofi ripieni |
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Pigghiati 'na bella cacocciura, (o macari dui, tri... a piaciri, 'nda stu casu aumendati u pani e l'autri cosi); lavatira/i cu l’acqua frisca, allargatici i fuogghi e minditira ri banna. Purizziati u / i strunzo/i e minditiru/i macari ri banna.
Pigghiati cendu grammi di mullica cu cinguanda grammi ri formaggiu grattatu, (parmigianu, o, miegghiu, pecorinu), jungitici u sari, e u pipispiezi, o u peperonginu russu, si vi piaci chiossai; jungitici l’agghiu, u pitrusinu, e du firetti ri sardi sarati, si vi piacinu. 'mbastati sti cosi cu du cucchiarelli ri uogghiu ri ariva.
Pigghiati a / i cacocciura/i, largatici i fuogghi e minditici l’imbastu tra 'na fuogghia e l’autra.
Minditi a cacocciura, o i cacocciuri 'nda 'na pignata, (facennura/i ristari a dritta). Jungitici u / i strunzo/i. e facitiri cucinari cu coperchiu, cu tandicchia ri acqua cu sari, pi quarandacingu minuti.
Provati 'na fuogghia, cu tandicchia ri inghiumi o un strunzu, pi condrollari a cuttura.
Bon appititu! O bon bruru, comu si dicia na vota a Rannazzu!
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Pigliate un bel carciofo, (o, magari due, tre a piacere, in questo caso aumentate gli altri ingredienti); lavatelo/i con acqua fresca, allargateci le foglie e mettetelo/i da parte. Pulite il / gambo/i e mettetelo/i pure da parte.
Pigliate cento grammi di mollica con cinquanta grammi di formaggio grattuggiato (parmigiano, o, meglio, pecorino) aggiungetici il sale e il pepe nero,o il peperoncino rosso, se vi piace di più; aggiugetevi l'aglio, il prezzemolo, e due filetti di sarde salate, se vi piacciono. Impastate il tutto con due cucchiai di olio d'oliva.
Prendete il / i carciofo/i, allargateci le foglie e metteteci l'impasto tra una foglia e l'altra.
Deponete il carciofo, o i carciofi in una pentola (faendolo/i rimanere in piedi). Aggiungeteci il /i gambo/i. e fateli cuocere con il coperchio con un po' d'acqua con un pizzico di sale per quarantcinque minuti.
Provate una foglia e un po' di ripieno, o anche un gambo, per veficare la cottura.
Buon appetito! O buon pro vi faccia, come si diceva nei tempi antichi a Randazzo!
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