'U Piscistoccu comu si cucinava 'na vota a Rannazzu |
|
Ingredienti Chillu chi servi
|
Preparazione E comu 'u pripara, ora, me mugghieri Enza (Minditi a mollu 'u piscistoccu dall'acqua correndi pi 'na pocu ri jorna). Quannu è bellu mollu, tagghiatiru a piezzi e scuratici tutta l'acqua e tinitiru prondu. Scurciati macari i patati e si sunu troppu rossi tagghiatiri e tinitiri prondi assiemi o piscistoccu. 'Da 'na pignata (miegghiu 'do tiganu ri terracotta, si l'aviti) faciti suffriiri i patati pi 'na para ri minuti 'da tandicchia ri uogghiu ri ariva ri casa; dopu niscitiri e minditiri ri banna. 'Do stissu uogghiu suffriitici 'a cipulla tagghiata fina, finu a quannu divenda trasparendi. Jungitici ora l'astratu (e 'na para ri pumaroru frischi o ri chilli pirati, si non vuriti fari vieniri 'u sucu truppu pisandi); dopu jungitici l'acqua, 'u sari, 'u spiezi (o 'u pipispiezi), i capperi, i pinori, a passura e l'arivi bianghi o nivuri. Dopu 'na para ri minuti minditici i patati e u piscistoccu e jungitici naundra dandicchia ri acqua pi cumigghiari tutti cosi e a secunno ri comu vuriti chi vieni 'u sucu. Cumigghiati a pignata (si vuriti, non troppu fitta) Dopo menzura ri cuttura, suppergiù, quannu viriti chi 'u sucu si va restrigennu, cumingiati a provari quarchi morzu ri patata e ri piscistoccu, pi viriri si sunu cotti o lisci ri sari; senza strafari, però: senunca non vi resta nienti pi dopo. E 'u vinu ri l'Etna, chi c'haviti prondu 'da cannata, vi l'aviti biviri senza niendi ("Supra u scrusciu ru carrettu", dicia me Patrozzu Vicenzu Parermu, sessadacing'anni fa!). Bon Bruru!
|